Postcrossing

Wat is Postcrossing?

Met postcrossing worden er (inter)nationaal postkaarten uitgewisseld. Vandaar de term Postcrossing. Het idee hierachter is afkomstig van de Portugees Paulo Magalhaes: Hij vond dat hij te weinig leuke post kreeg.

Na de start in 2005 zijn er ruim 732.000 'postcrossers' die vanuit 217 verschillende landen al meer dan 40.000.000 kaarten verzonden hebben.

Goedkope ansichtkaarten voor Postcrossing kopen

Het regelmatig verzenden van ansichtkaarten of wenskaarten naar zowel binnen- als buitenland is best duur. Een ansichtkaartje in een reguliere winkel kost al snel een euro of meer.

Goedkope-Ansichtkaarten.nl biedt al ansichtkaarten aan vanaf € 0.20 per stuk! Hiermee wordt postcrossing als hobby leuk en betaalbaar. 


Hoe werkt Postcrossing in de praktijk?

Dit wordt geregeld vanaf een centrale website.

  1. Je registreert je eerst als gebruiker op de website: http://www.postcrossing.com
  2. Na de registratie log je in op de site 'Postcrossing'
  3. Vraag initieel maximaal vijf adressen tegelijk aan op de site. Dit gebeurt volledig willekeurig en computergestuurd. Tegelijkertijd met ieder adres ontvangt de aanmelder een identificatiecode voor de te zenden kaart. De code bestaat uit de initialen van het eigen land, bv "NL" voor Nederland en "BE" voor België en een cijfercode welke een volgnummer is dat per land oploopt. De volledige code schrijf je op de te verzenden kaart(en). 
  4. Stuur een kaart naar het adres. Zodra de ontvanger deze kaart ontvangt zal hij de kaart met de identificatiecode registreren die bij de kaart hoort. Als de kaart geregistreerd is kan de verzender weer een nieuw adres aanvragen.
  5. Het eigen adres zal aan een willekeurige persoon in een ander land worden gegeven.
  6. Men wacht tot men een kaart ontvangt.
  7. Registreer de code van deze kaart op de website.

Naarmate er meer kaarten van een gebruiker ontvangen en geregistreerd zijn, neemt het aantal dat deze gebruiker kan verzenden, toe.

Website: (http://www.postcrossing.com)
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Postcrossing

M
eer info pagina's:

https://www.facebook.com/postcrossing/

www.postnl.nl/campagnes/postcrossing/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Postcrossing


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »